duminică, 26 ianuarie 2014

Top albume 2013

stiu, e final de ianuarie, dar am ramas dator cu acest top si chiar mi-a fost dificil sa gasesc 10 albume care sa imi fi placut atit de mult..a fost un an agitat si dificil; cu musoni si tornade personale, evenimentul nec plus ultra a fost piesa Giorgio by Moroder si revenirea in atentie a unuia din compozitorii care mi-au marcat copilaria, acum gratie celor de la Daft Punk...stiu ca numele sunt oldies...but goldies... ar fi trebuit pus Sound City dar l-am trecut la soundtrackuri si apoi nici acolo, ca e la documentare :D, şi Metallica-Through The Never, film-concert şi dublu cd live cu piesele lor cîntate altfel, care ar fi albumul live al anului 2013.

Daft Punk-Random Acces memories
previzibil, au luat 4 premii Grammy, including the best record of the year.

si apoi fara o ordine speciala:
Mark Kozalek & Desertshore-Mark Kozalek & Desertshore (despre care am scris in ultimul numar Sunete pe anul acesta), Hey Bastards, I'm still HERE !!!

Paul Mc Cartney New

David Bowie The Next Day (the stars are out tonight...)

Fleetwood Mac Extended Play -EP -4 piese doar, dar ce piese, Sad Angel...It Takes Time...

Joan Jett & The Blackhearts-Unvarnished -un comeback energic si vitalist

Deep Purple Now What ?! –al 19-lea album de studio DP, produs de Bob Ezrin, contine piesa Vincent Price !

Eric Burdon -Til my River Runs Dry
a scos si Clapton Old Sock si mi-a placut varianta lui la Still Got The Blues a lui Gary Moore dar merg cu Eric Burdon...Before You Accuse Me...

Peter Gabriel And I’ll Scratch Yours
albumul nr. 2 de coveruri, continuarea la Scratch My Back (2010), de data asta ale altora pentru el. Contine si ultima piesa a lui Lou Reed, Solsbury Hill.

Elton John -The Diving Board (The New Fewer Waltz)

*
mentiuni sau pozitii alternative: Rob Zombie, pe care am avut onoarea sa il vad live la Viena in 2011, cu Venomous Rat Regeneration Vendor, care poate ar trebui sa fie in top in locul lui neena Elton sau Peter G., care nici macar nu cinta el. cu un cover dupa Grand Funk Railroad, si We're an American Band. Cam monoton totusi, The Girl Who Loved the Monsters si Rock and Roll (In a Black Hole),c ele mai energice piese. Cu titulri precum, Ging Gang Gong De Do Gong De Laga Raga, it ain't no Lords of Salem :D
Cum zice croncia de pe allmusic, some kind of blend of cheap rock & roll and B-movie exploitation.

Michael Monroe (ex Hanoi Rocks, cu Horns and halos (punkish), best: Eighteen Angels

danezii de la Volbeat...Outlaw Gentlemen and Shady Ladies, inspirat de westernuri, cu piese precum Lola Montez (shady lady if ever was one) si Doc Holiday (more gentleman than outlaw ?).

& un noul album Edwyn Collins, Understated (Dillema, 31 Years, so on)

la capitolul remixuri si resisuuses, Mike Oldfield, cu Tubular Beats, asta pina la noul album pe care il astept cu nerabdare...chiar si Depeche Mode, Delta Machine Blues, un sound inedit pentru ei, mult criticat de fanii DM..
si Serj Tankian, cu albumul de "jazz'al anului: Jazz iz Christ:)


**
Nu Black Sabbath 13, nu mi-a placut si nu mi-a prea intrat sub piele, nici NIN (Hesitation Marks), nici Jonathan Wilson (nice try), Bill Callahan (neascultat destul), Arcade Fire (placut mult piesa Reflektor dar cam atit). Motorhead-Aftershock e by the numbers (get well soon, Lemmy :). Un soft spot pentru Anthrax si ep-ul lor de covers, Anthems.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu