marți, 14 ianuarie 2014

Nymphomaniac vol. 1

am vazut volumul unu al opusului LVT. revin dupa ce il vad si pe cel de-al doilea.
de vineri (17.1.14) pe ecrane, superfast in distributie. (25 decembrie in Danemarca, Franta 1 ianuarie)..Stacy Martin duce greul, in rolul tinerei Joe, de care matura Joe - Charlotte Gainsbourg, pentru a doua oara la Von Trier dupa Antichrist, intr-un rol si mai risque, povesteste viata si experientele sale unui raisonneur? Stellan Skarsgård. Shia LaBeouf are un rol important si in film si in poveste, si poarta (sau nu...) un penis prostetic.
Nymph()maniac vol. 1 are cinci capitole si 122 minute (in varianta originala a lui LVT 150 de min, cea care se da la Berlin si va aparea doar pe DVD).

de soundtrack vroiam sa zic mai multe, mda, incepe cu Rammstein -FÜHRE MICH, si la fel pe genericul part one.

Sostakovici, la fel ca Eyes Wide Shut, Bach (intr-un triptic sexual cu orga-n) si Born To Be Wild (Steppenwolf).
kill bill cu pornoshag, si din nou despre starea psihica si emotionala a lui LVT...
cronici aici
si trei (toate trei pozitive)din Variety aici
iar la noi, Cristi Marculescu zice aici si citez:
Conform unui studiu efectuat de cercetătorii britanici, 76% din femeile care au văzut filmul nu au ieșit din sala excitate și dispuse la orice cu oricine. 68% s-au declarat impresionate de film, iar 41% au spus că filmul pare a fi povestea vieții lor.
hmm. Mi-e greu sa privesc filmul prin ochii mei, si mi-e greu sa ma identific cu nadele lui LVT, care se erijeaza in De Sade, il citeaza iar pe Tarkovksi ca mentor si colaboreaza la productie cu Lars Ulrich..
aud ca in partea a a doua Charlotte Gainsbourg cinta Hey Joe...
TBC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu