vineri, 29 noiembrie 2013

Tiger Lillies din nou la Bucuresti !!!

Cabaretul brechtian / circul electric si eclectic revine la Bucuresti !!! Diseara in Club Control !!!
Vor cinta Lulu, pe pe noul proiect Lillies, dar si Piaf si piesele lor de referinta !!!

site oficial aici
Trioul englez (Martyn Jacques -voce, pian, etc, Adrian Stout-bass, contrabas, fierastrau, Adrian Huge, tobe, percutie) greu de definit muzical (v. taguri dreapta, descrisi ca 'Surrealist Pornography')e deja la ea acasa aici, a venit de 4 ori pina acum la Bucuresti, 2009, 2010, 2011 si 2012, mereu in cadrul festivalului Viata e frumoasa, Cabinetul doctorului Caligari inclus, si la TIFF asta vara ! Nu ratati !!!

Reiau "cronica" mea de la prima venire TTL din 2009 cu mici modificari:
Tiger Lillies live at Metropolis
"Nu stiu cum sa etichetez postarea, pentru ca nu e nici jazz si nici blues si nici rock, ci un cabaret punk, undeva intre Jacques Brel si Tom Waits(dixit net: Their surreal style has been described as darkly humorous, Brechtian, gypsy cabaret).
Trioul cult londonez The Tiger Lillies si-a luat numele cred de la filmul lui Woody Allen, What's up Tiger Lily ?
Cinta din 1989 si in 2009, dupa 20 de ani fara muschetari, au ajuns si la Bucuresti, la festivalul "Viata e frumoasa", la teatrul Metropolis. Cind m-am interesat de bilete, am aflat ca e sold out de mult, dar s-a suplimentat cu inca un spectacol. Si am reusit sa rezerv pe eventim ultimele bilete, pentru ca la Carturesti mi-au zis ca nu mai au. Si am fost, asta e, daca n-am ajuns la Gary Moore la Budapesta...
Sala mica, cocheta, ultimul rind, suplimentat cu scaune normale. Nu cred ca au intrat mai mult de 200 de oameni. Eu stiu de TTL de la prietenii mei de la Praga, care mi-au zis prin 1999, ca e o trupa total neobisnuita, care o ardeau pe acolo. Au facut si piese pentru Plunkett si Macleane care s-a filmat acolo, filmul lu fi-su lui Ridley, Jake. Apoi am primit din Irlanda de la prietenul meu Rares, un tricou cu o papuse gonflabila, crucificata, anume coperta de la albumul Bad Blood and Blasphemey !
La Bucuresti showul s-a numit: “SONGS FROM THE SHOCKHEADED PETER AND OTHER GORY VERSES”, adica de pe muzicalul Stockeaded Peter si pe albumul Gory Verses.
Solistul Martyn Jacques are fata mascata, vopsita gen kabuki, in anumite momente arata ca un clown, Charlie Chaplin, sau Fish sau King Diamond. Si cu vocea high-pitched, cu Tery Jones (in drag) de la Monty Python. Bateristul Adrian Huge face mai mult teatru, si are o tona de gadgeturi cu care face atmosfera. Iar (contra)bassistul Adrian Stout zici ca e dintr-o trupa de dixieland intr-un speakeasy din New Orleans."
ALD, vineri, 13 noiembrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu