joi, 3 octombrie 2013

Tom Clancy RIP

...s-a dus si Tom Clancy. Tot pe 1 octombrie, ca si Giuliano Gemma. Scriitorul de techno thrillere militare care l-a inventat pe analistul CIA Jack Ryan, a murit intr-un spital din Baltimore. Avea 66 de ani. Nu sunt in particular un fan al lui Clancy, mi-a placut mai mult Ludlum si in mod clar sunt legat de Elmore Leonard, alt mare scriitor cinematic disparut de curind, dar e o veste neasteptata si trista.

Paramount tocmai pregateste iesirea reboot-ului francizei Jack Ryan cu un nou actor, Chris Pine (dupa Alec Baldwin in The Hunt for the Red October, Harrison Ford in Patriot Games si Clear and present Danger si...Ben Affleck in The Sum of All Fears. Clancy a avut idei pe baza carora s-au creat jocuri video populare, precum Splinter Cell, Rainbow Six si Ghost Recon. O lista cu romanele sale (si sunt destule) aici. The Hunt for Red October, primul sau roman, a aparut in 1984, in punctul culminant din razboiul rece. Ecranizarea lui John McTiernan din 1990 ramine adaptarea mea favorita dupa Clancy si unul din filwele esentiale cu submarine.

JACK RYAN: SHADOW RECRUIT e regizat de Kenneth Branagh !!! si scris de David Koepp si Adam Cozard "pe baza personajelor create de Clancy", dupa cum zice teaser posterul. Pe linga Chris Pine in film mai joaca Keira Knightley, Colm Feore, David Paymer, Peter Andersson si Kevin Costner. Premiera in Romania pe 3 ianuarie 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu