sâmbătă, 26 octombrie 2013

Nebraska (2013)

recomandarea mea la Les Films de Cannes a Bucarest editia IV-a, alaturi de All is Lost
ma autocitez :):
Cred că cel mai mult din ce am văzut la Cannes anul acesta mi-a plăcut Nebraska, o felie de Americana dulce-amară alb-negru ! de Alexander Payne (prima oară în competiţie după 10 ani de la About Schmidt), cu un Bruce Dern excelent, care la 72 de ani a primit un binemeritat premiu de interpretare.

Will Forte e fiul sau, care il duce intr-o excursie homerica, din Montana in Nebraska. June Squibb, Stacy Keach si Bob Odenkirk, execelenti secundari ! Similaritati cu Amour, dar masculin, si funny ! Unul din cele mai bune filme ale anului 2013 !!!
*** Sneak peek mondial***
Simbata la cinema PRO la 20.45 si duminica la 18.30 la STUDIO
Premiera americana, 22 noiembrie, la noi in cinema din 12 ianuarie 2014 !!! Aceasta data a fost aminta SINE DIE probabil ca nu va mai intra in sali, mai ales daca nu ia nimic la OScar, asa cum a ratat Globurile de Aur...

va fi favoritul la Oscarul de interpretare masculina also !
Nicio legatura cu albumul lui Bruce Springsteen, Nebraska (1982), though :( o piesa de pe acesta, Highway Patroolman a inspirat filmul lui Sean Penn, The Indian Runner (1991). Muzica la filmul lui Payne e compusa de Mark Orton, de la trupa Tin Hat.
4 din 5, 8 1/2 din 10 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu