luni, 22 aprilie 2013

Premiile B-EST # 9

communique:
Blancanieves, în regia spaniolului Pablo Berger, a câştigat trofeul Bucureşti IFF 2013 pentru Cel mai bun film. Juriul și-a motivat decizia spunând că premiul e oferit „pentru reușita combinare dintre un omagiu plin de imaginație adus cinematografului mut și o actualizare poetică a unui faimos basm pentru copii”.

Premiul pentru regie i-a revenit lui Amir Manor pentru Epilogue, „un portret sfâșietor al unui amurg de viață plin de dezamăgiri și decepții”.

Sightseers, al britanicului Ben Wheatley a câştigat premiul pentru Cel mai bun scenariu, adică „pentru modul sardonic și foarte original în care e privit un anumit aspect al mentalității britanice”.

Debutul în regie al Iuliei Rugină, Love Building, a plecat acasă cu Premiul Publicului și cu o mențiune specială acordată de juriul oficial, „pentru energia și entuziasmul echipei de tineri care au lucrat la el”.

Premiul criticii a revenit coproducției franco-canadiene Wrong, în regia lui Quentin Dupieux, „cinema pur, în ciuda faptului că autorul său nu e un cineast de formare, ci un DJ cu viziune”.

Web: www.b-est.ro
Facebook:http://www.facebook.com/BucharestInternationalFilmFestival

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu