vineri, 4 ianuarie 2013

Omagiu lui Sergiu in cinema

Cinematografele "Patria" din Bucureşti şi Craiova, "Sergiu Nicoleascu" din Târgu Jiu, "Premiera" din Ploieşti şi "Florin Piersic" din Cluj Napoca organizează vineri, 4 ianuarie, o Noapte albă cu filme ale regizorului şi actorului Sergiu Nicoleascu.

Proiecţii nocturne cu filmele cineastului care a încetat din viaţă joi, vor fi şi sâmbătă, 5 ianuarie, tot în cinematografele mai sus menţionate din reţeaua România Film.

La cinematograful "Patria" din Bucureşti rulează vineri şi sâmbătă - începând cu ora 22 - Dacii, Nemuritorii, Revanşa, Ultimul cartuş. La Craiova se vor difuza, vineri, de la 23.30, filmele Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte, Revanşa şi Ultimul corupt din România.
mai multe aici
din cite am inteles sunt proiectii gratuite.

si:
Cinemateca Eforie din Bucureşti a programat vineri şi sâmbătă producţia Osânda, de Sergiu Nicolaescu, "unul dintre cele mai frumoase poeme de iubire din cinematograful românesc", după cum a descris-o criticul de film Tudor Caranfil. Osânda este o ecranizare a romanului "Velerim şi Veler Doamne" al lui Victor Ion Popa. Filmul Osânda este programat vineri, 4 ianuarie, de la ora 17:00, şi sâmbătă, 5 ianuarie, de la ora 15:00.
si TV:
La ProCinema va fi difuzat Pistruiatul, vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 17:00. Acesta este unul dintre filmele românesti de aventuri dintre cele mai îndrăgite, ce vor aduce în faţa telespectatorilor povestea lui Mihai, zis Pistruiatul, şi a lui Andrei, un deţinut politic evadat, interpretat de Sergiu Nicolaescu. De vineri, 4 ianuarie şi până duminică, de la ora 20:00, îndrăgiţii comisari Moldovan şi Miclovan vin la Pro Cinema în filmele de acţiune Cu mainile curate, Ultimul cartuş şi Revanşa.
dupa Cinemagia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu