marți, 13 noiembrie 2012

Dredd (2012)

sau DREDD 3D cum scrie pe afis. Actually o surpriza placuta mai ales ca look.
plot (dupa wikipedia):
The future United States is an irradiated waste land known as the Cursed Earth. On the eastern coast of America lies Mega-City One, a vast, violent metropolis containing 800 million residents where 17,000 crimes are reported daily and "Slo-Mo", an addictive new drug that slows the user's perception of time to 1% of normal, has been introduced. The only force of order are the Judges, who act as judge, jury, and executioner.
Note:
Nu e un remake pt cei ce stiu de filmul din 1995 cu Stallone. Este un comic book cult englez, din seria 2000 AD, care dateaza din 1977 si pina acum si a fost creat de John Wagner si Carlos Ezquerra.
Hyperviolent si extrem de interesant vizual, mai ales gimmickul cu drogul slo-mo.
3 D foarte bun, si viu colorat, filmat (pt prima oara lucrind in 3d) de Anthony Dod Mantle (colaboratorul lui Danny Boyle dar si Lars Von Trier si Thomas Winterberg, a debutat cu Festen in 1999 si a fost DOP-ul Dogmei 95, de unde l-a descoperit Boyle ).
Regizorul Pete Travis (Vantage Point) a lucrat pe scenariul lui Alex Garland (scripter englez, tot din parteneriat cu Boyle, autorul romanului The Beach) ca si si producatorul Andrew Macdonald, co-fondatorul DNA Films cu Boyle).
Filmat in Africa de sud (Cape Town si Johannesburg). Articol despre making of aici. Buget de 45 de milioane de dolari, dar in lipsa unui star (v. Pathfinder, o lata incercare Urban-a), cu un erou (anti-erou, cam fascist), cu masca pe fata tot filmul si care nu e Batman, atmosfera intunecata si un cult following british, normal ca nu a placut in America. Viitor film-cult insa, si cu sanse mari pe dvd sau home runs. Insa sansele unui Dredd 2 cu aceiasi echipa sunt slabe (Garland mai are 2 scenarii gata de pus pe film).
referinte: story -Assault on Precint 13, The Raid, Training Day
iar ca look Portocala mecanica, Blade Runner.
Cast:
Karl Urban (Judge Dredd) arata ca Stallone in Cobra ! si nu-si da masca jos. El zice ca inspiratia pentru personaj a fost Clint in Dirty Harry, care este si inspiratia oraiginala a personajului lui John Wagner. Lena Headey, excelenta villain: Ma-Ma, arata ca Anne Parillaud in Nikita. Si filmul are ceva din persoanjele lui luc Besson de atunci si din Banlieue 13 (alt film inspirat de clasicul lui Carpenter din 1976, pe care Besson l-a refacut in diverse forme). Olivia Thirlby este the rookie, Anderson, capacitati de mutanta, blonda si fidela.
Soundtrack:
atmosferic, functioneaza f bine si da un plus. Muzica cool electronica si cu sound si beat techno industrial de newcomerul scotian Paul Leonard-Morgan (Limitless).
Piese: "Poison Lips" -Vitalic; "Dubstride" -Yann McCullough & Gemma Kicks; "Snuffbox" - Matt Berry; "Pontiac Moon" - Robert J. Walsh; "Jubilee (Don't Let Nobody Turn You Around)" -Bobby Womack. Soundtrackul include pe linga score si remixul Skream la In For The Kill-La Roux.
3 din 5, 6 din 10 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu