joi, 15 martie 2012

Incepe B-est 8 !!!

adica Bucuresti IFF 2012, editia a 8-a ! Luni seara (20 martie) in deschidere va fi prezentat filmul lui Radu Mihaileanu din competitia canneza de anul trecut, La Source des Femmes. Mihaileanu va sustine si mastercalss-ul festivalului.
In competitie 8 filme eclectice :
MARTHA MARCY MAY MARLENE – debut, Sean Durkin, SUA

PRESUME COUPABLE – al doilea opus al francezului Vincent Garenq
SETTE OPERE DI MISERICORDIA – debut- Gianluca si Massimiliano de Serio, Italia.
SLEEPING BEAUTY – debutul romancierei australiene Julia Leigh, din competitia oficiala de la Cannes 2011. cronica mea click pe titlu..
SNOWTOWN – debut, Justin Kurzel, Australia, premiera Cannes in Semaine de la Critique, unde l-am si vazut, un film tare crud si neplacut...
SUBMARINE – Richard Ayoade, UK
TOATA LUMEA DIN FAMILIA NOASTRA – cel de-al doilea lung-metraj al lui Radu Jude Premiera mondiala la Berlin 2012. In cinema din 6 aprilie.
TYRANNOSAUR – debut-Paddy Considine, UK

Președinte al Juriului este producătorul britanic de origine germană, Jan Harlan,
cumnatul lui Stanley Kubrick, din a cărui filmografie fac parte titluri precum Full Metal Jacket, Eyes Wide Shut sau A.I. Artificial Intelligence.
Harlan va prezenta și o scurtă retrospectivă Kubrick, sub semnul aniversar al Portocalei mecanice (în 2012 se împlinesc 40 de ani de la premiera oficială a filmului), prezentat în versiunea restaurată digital de la Cannes 2011.
Alături de Portocală, mini-retrospectiva Kubrick de la București va mai include filmele The Shining (1980, ecranizare a romanului omonim scris de Steven King), prezentat în versiunea Director’s Cut, restaurată digital în 2007, Barry Lyndon (laureat cu patru premii Oscar în 1976), restaurat digital în 2011 și documentarul Stanley Kubrick: A Life in Pictures (narat de Tom Cruise).

Alte filme la B-est, SHAME, cel de-al doilea lung metraj al regizorului irlandez Steve McQueen, WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN al britanicei Lynn Ramsay, THE MURDERER de Na Hong-jin (The Chaser), LES GEANTS de Bouli Lanners (castigatorul sectiunii „Quinzaine des Realisateurs” – Cannes 2011), RED STATE al lui Kevin Smith, THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL, de John Madden, SOARE INSELATOR 3, a treia (şi ultima) parte din fascinanta saga a colonelului Kotov, eroul revoluţionar interpretat de autorul filmului, Nikita Mihalkov; DETECTIVE DEE AND THE MYSTERY OF THE PHANTOM FLAME, de Tsui Hark, HANEZU, de japoneza Naomi Kawase; HEADHUNTERS, un thriller norvegian de Morten Tydlum; LOS OJOS DE JULIA, un horror spaniol de Guillem Morales, produs de Guillermo del Toro.
Si in inchidere, un regal, THIS MUST BE THE PLACE, filmul lui Paulo Sorrentino de la Cannes 64, din competitie, cu un Sean Penn excentric, pentru a nu spune mai mult, proiectie unica si exclusiva in Romania.

Festivalul va avea loc in perioada 19-25 martie 2012, la Cinema Studio, NCRR si sala Elvira Popescu.
Programul complet aici
situl festivalului: www.b-est.ro
deci, nu ratati !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu