sâmbătă, 1 octombrie 2011

Snabba Cash (2010)

N-am stiut de film cind am fost la Berlinala in 2010, unde a avut premiera. A trebuit ca regizorul sa se duca la Hollywod pentru ca sa aud de el.
Senzatie in Suedia, bazat pe bestsellerul lui Jens Lapidus, (comparat cu James Ellroy si Dennis Leahne, creatorul unui gen denumit "Stockholm Noir"), Snabba Cash (Easy Money), e un crime drama pe tiparul european (de la Melville la Un Prophet al lui Audiard), stilizat in SUA de Michael Mann. Un triptic despre un suedez student al finante,JW, "matematicianul"(Joel Kinnaman), un traficant de droguri spaniol, Jorge, (Matias Padin Varela), si un gangster sirb, Mrado(Dragomir Mrsic), care tocmai a primit custodia fetitei sale de 8 ani.

Regizorul Daniel Espinosa a fost apreciat la maxim pentru ritm, tensiune si stil, si a fost ales sa regizeze noul thriller al lui Denzel Washington, Safe House. Acum filmeaza la Stockholm Snabba Cash 2, pentru ca povestea nu s-a terminat.
Nu stiu daca o sa fie o alta trilogie senzationala precum Millennium sau Red Riding, dar e cert ca din montaj si camera, Espinosa imi aduce aminte de Nicholas Winding Refn si de trilogia Pusher, si cred ca va deveni un nume important de regizor pe piata mondiala.
4 din 5, 8 din 10 !
format: 2.35.1
potential de revizionare-da, mai ales ca la anul apare 2-ul ! Si bineintles ca americanii s-au apucat de remake !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu