luni, 17 octombrie 2011

La Piel Que Habito in avanpremiera !

aseara (super-sold-out cu o zi inainte !) si miine la ora 18.00 la cinema Studio din Bucuresti, in cadrul festivalului Les Films de Cannes a Bucarest, noul film al lui Almodovar, La Piel Que Habito,un combo de Atame !, Carne Tremula, Nip/Tuck, Bride of Frankenstein si Les Yeux sans Visage, care intra in sali pe 11 noiembrie 2011 !
Cel mai Cronenberg Almodovar, de parca spaniolul s-ar fi transformat in canadian, dar cu o solaritate iberica in locul racelii de temperatura frigorifica, pe cind acesta incearca sa se descotoroseasca de reputatia sa de shocker/flesh horror-maker ! Bazat pe un roman de Thierry Jonquet intitulat "Mygale", Almodovar si fratele sau Augustin au scis un scenariu care schimba mult din structura cartii. Totodata primul Almodovar cu Antonio Banderas in 21 de ani de la Atame (Leaga-ma, dezleaga-ma) si un showcase senzual pentru frumoasa Elena Anaya (Lucia y il sexo, Hable Con ella, Mesrine, Habitacion en Rome), pe muzica de coarde dezlantuita de Alberto Iglesias. Situat in Toledo-ul anului 2012, este povestea unui chirurg estetic care a descoperit o piele artificiala (Banderas), si care tine sechestrata in casa o frumoasa si misterioasa victima (Anaya). Urmeaza twist and shout, insa pe ritm de flamenco si tango scrisnit, creat de matadorul Pedro !
Poate un film care functioneaza mai bine la non-fanii lui Almodovar(comme moi), decit la cei care cred ca au un following pentru el dar nu destul de kinky (as the movie is), ratat de mine la Cannes, vazut aseara si recomandat (atentie: contine sex, nuditate, si singe) de mine si multa lume, chiar daca la Cannes presa s-a divizat, americanii jubileaza (metacritics-70 %):
"Rejoice in the fact that one of world cinema’s great artists is doing anything but resting on his laurels: Pedro Almodovar’s giddily unclassifiable The Skin I Live In might be the most challenging and unsettling movie of the Spanish auteur’s career, while still maintaining his usual unabashed humor and novelistic nuance."

ioncinema, care incheiea genial: "Long Live The New Flesh!"

interviu cu Almodovar:
Almodovar pointed to "Frankenstein," "Pygmalion," "Vertigo," the myth of Prometheus and the French horror film "Eyes Without a Face" as part of the "deep cultural pool of resonance" that influenced him when making the film.

"It was a reflection of any kind of creation," he said. "Even I identify sometimes with the character of Antonio." To a point, anyway: "I'm not saying all directors should be psycho like that."

cit despre influentele estetice, iata un articol in cinemania, sit spaniol, unde e prezentat si pictura care m-a intrigat si mi-a adus aminte de Dali si head as bubbles (thx to Alina:)


Guillermo Perez Villalta!

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am fost niciodata mare fan al filmelor tipice ale lui Almodovar, am apreciat f mult ''La mala educacion'' iar acum si ''La piel que habito''.

    RăspundețiȘtergere