duminică, 25 septembrie 2011

Bunraku (2010)

am vazut si BUNRAKU si-i pun aici afisul, ca sa fiu sigur ca revin. Am promis sa tot postez despre filmele pe care le vad dar cred ca procentul e tot de 30 %, nu ajung la mai mult. Nu stiu, vad eu prea multe filme (desi din ce in ce mai putine :), sau imi ia prea mult sa postez despre unul din ele, etc ! Adevarul e ca sunt prea lenes, blogul e prea putin interactiv si totul e moca, so it is.

dar Bunraku e unul din filmele pe care-l asteptam de mult cu curiozitate, a fost filmat in Romania in 2008 si numeni nu a mai auzit nimic de el. Toti cei care au lucrat la film au zic ca era haos si n-au inteles nimic, pai, da efectele de post productie au durat 2 ani sa fie gata. La vremea filmarilor s-a facut tam tam pentru ca erau A list-eri in Romania: Josh Hartnett, Woody Harrelson, dar mai ales din cauza lui Demi Moore, de Ron Perlman nu s-a prepelit nimeni.
in fine, filmul lui Guy Moshe (nume despre care o sa mai auziti!) e un combo excentric, care imbina diferite genuri si creaza o lume paralela.
Influente de eastern si western, in care lucreaza impreuna samuraiul Yoshi(cintaretul japonez Gakt, care pe mine nu m-a impresionat, si vorbeste si prost engleza, Toshiro Mofune it ain't) si gunslingerul fara nume(Hartnett), amindoi axati pe ideea unei razbunari impotriva woodcutterului Nicola(mi-as fi dorit un bad guy mai inteligent si mai putin taietor de lemne ca Ron Perlman). Woody e barmanul smecher care ajuta eroi, si are si el un motiv, iar Demi Moore e femeia intretinuta a baronului-adica taietorul de lemne.

Un mambo jambo futurist (intr-o lume viitoare unde sunt interzise armele de foc!), cu elemente de Sin City, Matrix, Kill Bill, Westworld, etc.. similar oarecum cu Sucker Punch si cu Scott Pilgrim vs the World, partea Kick Ass !
dar are un titlu inedit, (Bunraku este un teatru tradițional de păpuși japonez-Ningyō jōruri), un super-design de culori vii (imagine Juan Ruiz-Anchia; scenogarf Chris Farmer), si o coregrafie eleganta, pe muzica jazzy a lui Terence Blanchard ! Naratorul este Mike Patton de la Faith No More si Mr. Bungle, n-am reusit sa am prind daca are ceva si un soundtrack, e o piesa Juno Reactor dar n-am dat de ost deocamdata.
cel mai bun din film, Kevin McKidd, as Killer Nr. 2, care semana cu un James Woods tinar.
actori romani mai mult sau mai putin penibili, in special generalul batrin (Theodor Danetti, intr-un rol unde se cerea calar un actor de la ei) si seful politiei (mr. Iures cu barab lui Alexandru Ioan Cuza). Si in primul rind dauneaza filmului sa fie vazut de un roman, si sa recunoasca prea multi actori care tot apar episodic
durata prea lunga strica ritmul de mai multe ori, plus ca e obositor, altfel virtuos si chiar original. O multime de set-piece-uri, aerul de artificialitate, si de muzical, regizorul chiar zice ca a fost inspirat de Gene Kelly si de alte musicaluri ! Si probabil de Seijun Suzuki si Tsui Hark !
Variety zice:
It's a pic that's akin to a terrarium of plastic flowers -- gaudily decorative, but airless and lifeless
.

din pacate cred ca ar fi cistigat mult vazut in cinema, ultrakinetic si hipervizual si mega-colorat :). dar faptul ca totul e prea bidimensional si nu-ti prea pasa de ce se intimpla e de neiertat !
-uite un film 2 D care arata ca un 3 D si care ar fi fost chul in 3 D (dar l-au inceput inainte ca febra sa ia amploare)
format widescreen-2.35.1
2 1/2 din 5, 5 din 10 !
potential de revizionare, cred ca mai ales stoned sau cu baietzii+ drinks !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu