miercuri, 17 august 2011

Rise of The Planet of The Apes (2011)


probabil cel mai brainy (destept) blockbuster de vara aceasta-mai trebuie sa catch up ceva filme ca sa ma lamuresc dar cred ca e no contest- e un prequel si totodata reboot la seria Planeta maimutelor. Si, in fine, nu e in 3 D, ceea ce zilele astea e o calitate la filmele de studio cu potential de BO ! Fox are in portofoliu acest titlu care a dat cinci filme in seria originala, doua seriale si un remake.
RotPotA e si o varianta/variatiune la Conquest of The Planet of The Apes (oof, titlurile astea lungi)
Acum se planuieste o noua serie de filme si drumul a fost deschis foarte bine de acesta, regizat de englezul Rupert Wyatt (The Escapist). Andy Serkis are o noua prestatie motion capture perfecta in rolul cimpanzeului Cezar, care va conduce apevolutia. Partea umana e sustinuta de James Franco, pe care l-am declarat jointer sisiit, cu o aparitie a lui John Lithgow (pe care eu personal nu l-am mai vazut pe ecran de ha-hat, Brian Cox-via Escapist, dar partea umana nu e cea cu care tii pentru ca primatele...primeaza (sic)!


referinte neastepate: Vertigo si 12 Monkeys ! (din cauza locatiei- San Francisco)
punct fierbinte politic-asa cum in seria originala erau trimiteri la climatul politic de atunci, Berkeley, 1968, Vietnam, acum e rindul demonstratiilor din Orientul mijlociu.
-muzica forte de Patrick Doyle, colaboratorul fidel al lui Kenneth Branagh, last heard on Thor !
efecte CGI efective de Weta Digital (Joe Lettieri superviser)
Roger Ebert 3 stele din patru
Film Freak Central 3 1/2 din 4, un review foarte entuziast care considera filmul anti-rasist, democrat si anti-xenofob
3 1/2 din 5, 7 din 10 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu