marți, 29 martie 2011

RIP Farley Granger

actorul lui Hitchcock din Rope (1948), dragut si psihopat cu tendinte homoerotice ca sa nu zic mai mult ! si playboy tenisman Strangers on a Train (1951)!

Farley Granger, a jucat si in They Live by Night al lui Nicholas Ray (1949), apoi a lucrat mult in televiziune si apoi teatru pe Broadway cu reveniri in cinema (v.filmul horror cult The Prowler de Joseph Zito -1981). Avea acum 85 de ani. Luna trecuta Criterion Collection a scos un film de Visconti cu el, Senso (1954) !

Granger a jucat dealtfel in multe filme italienesti, spaghetti, giallo si polizioteschi deopotriva; Lo chiamavano Trinità... (1970, Enzo Barboni- primul Trinita cu Bud Spencer si Terence Hill),
1972 Rivelazioni di un maniaco sessuale al capo della squadra mobile (1972, Roberto Bianchi Montero), La polizia chiede aiuto (1974, Massimo Dallamano), etc.
In autobiografia sa Include Me Out: My Life from Goldwyn to Broadway (2007, cu partenerul sau Robert Calhoun), marturiseste ca ar fi fost bisexual si povesteste aventurile sale sentimentale cu Patricia Neal, Arthur Laurents, Shelley Winters, Leonard Bernstein, Ava Gardner, Barbara Stanwyck, Joan Crawford si Tyrone Power.
un fragment fierbinte aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu