sâmbătă, 5 februarie 2011

High Life (2009)

"If you could have anything in the world you wanted, what would you want?"
"Morphine."
"And if you could have all the morphine you wanted?"
"Morphine.


ATMspotting sau bankspotting cu spargatori de banci drogati made in Canada set in 1983, that should be interesting. ! Marturisesc ca interesul mi-a fost trezit de lead-ul Timothy Olyphant care e un actor excelent, m-am convins de curind din remake-ul la The Crazies si serialul Justified, sezonul unu, si care aici arata ca Florin Piersic jr./cross cu Billy Bob Thornton in A Simple Plan, namely Dick (al carui voice-over incepe ca in Goodfellas, “For as long as I could remember, I’d always wanted to be a lawyer.”
Apoi genericul curge, colarat si psihedelic pe Mama Told Me NOT TO COME, piesa lui Randy Newman cintata de Three Dog Night !
Olyphant care e american de descendenta scotiana, e secondat de un englezoi-Joe Anderson -Donnie (and acts like Donnie played by Edward Furlong),cu care Olyphnat a jucat apoi in The Crazies- si alti doi baieti excelenti din tara lumberjackilor, Stephen Eric McIntyre -Bug(care arata si se uita ca Iggy) si Rossif Suthreland-"didn't do time" Billy-attitude and hair of young Billy Zane, articol despre el aici !
-e fiul lui Donald Sutherland cu actrita canadiana Francine Racette. Rossif are 1m96 si e numit dupa regizorul de documentare Frédéric Rossif !!!

n-ai crede in veci ca e bazat pe o piesa de teatru- de Lee MacDougall, din 1996, el a scris si scenariul alaturi de Yates! si nu dureaza decit 78 de minute !
Filmul face pentru trupa April Wine ceea ce facea Scorsese pentru Rolling Stones ! Si Gary Yates (Seven Times Lucky, Niagara Motel) e mai aproape de Scorsese si Mean Streets (si de Lumet si Dog Day Afternoon), decit de Danny Boyle sau Guy Ritchie. De fapt e pe teritoriu propriu, pentru ca el e canadian, punct.
re: April Wine, sunt o trupa iconica de hard rock canadiana (am ascultat si eu tot in 1983 !), despre care personajele vorbesc si relationeaza in film si pe soundtrack sunt mai multe piese ale lor, inclusiv Roller si I like to Rock ! Plus o piesa de Creedence si antitetic, una cu New Order ! Muzica atmosferica excelenta cu solo-uri de chitara -sound design tip Neil Young-like, de Jonathan Goldsmith (sex Traffic, Casino Jack)!
"
pic lasts a mere 78 minutes but packs in more incident and twists than many movies 10 times its budget
."
Variety
am aflat si bugetul, 3,4 milioane dolari candieni !

High Life a fost la Tornoto, Montreal, Berlin Film Festival, Panorama in 2009 si eram acolo dar habar n-am avut, la fel ca si cu Red Hill in 2010, anyway, a luat premiul pentru cel mai bun film la festivalul de la Calgary.
vedeti ca se da si pe hbo !
4 din 5, 8 din 10-highly recommended !
-potential de revizionare garantat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu