luni, 24 ianuarie 2011

The Kremlin Letter (1970)


Un curio cel putin, intr-un mod ciudat, ca atmosfera seamana cu Osterman Weekend al lui Peckinpah, pentru ruthlessness. Dar si cu multe filme amare din epoca, Cum ar fi Deadly Affair si A Dandy in Aspic si The Formula, sau cele dupa John Le Caree. Dupa romanul cu acelsi titlu de Noel Bohm.
Miscast partial rolul principal, care trebuia sa fie al lui James Coburn –cu o clona, Patrick O’Neal), cu Richard Boone intr-un tur de forta, Max Von Sydow si Bibbi Andreson si Orson Welles. John Huston are un cameo. La fel Marc Lawrence (doctor) si Raf Vallone ("papsuarul"). Plin de nume cel putin ciudate de cod, The Whore (Nigel Green), The Highwayman ! Lila Kedrova e patroana de bordel si George Sanders gay si in drag !!!
Wikipedia detaliaza plotul, mult prea dens pentru a incape intr-un film de 2 ore
cred ca mai multa dreptate i-ar fi facut romanului o mini-serie.
DVD: 2.35.1, dvd gol, spaniolesc, fara subtitluri, ceea ce face greu de urmarit plotul alambicat (pronuntat in varii accente si cu un gimmick, incep in ruseste, se dubleaza vocal peste si apoi orbesc in engleza-nu e acelasi gimmick ca la Procesul de la Nurenberg, citat-folosit-ciordit de McTiernan ci unul mai enervant)
Review New York Times –Vincent Canby “depressing”
3 din 5 dar definetly worth another look ! pare prost cind il vezi si annoying, dar a doua zi m-am gindit mult la el,
in seria de catchup John Huston unde urmatorul pe lista e Fat City (1972), urmatorul si in filmografia sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu