sâmbătă, 27 noiembrie 2010

RIP Julien Guiomar, Ingrid Pitt & proiectionistul de la Studio

aflu de la the house next door:
Julien Guiomar and Ingrid Pitt have passed. You may know him as the Spanish pirest from Luis Buñuel's The Milky Way and her for traipsing through a number of Hammer films.
Pe Guiomar, character actor mai ales de comedie il stiu din
La moutarde me monte au nez (imi sare tandara) cu Pierre Richard, din Zizania si Aripioara sau picior, cu Luis De Funes, din Mirii anului II filmat in Romania in 1970, cu Belmondo si tot cu el Incorigibilul si Animalul, si cu el si Alain Delon in Borsalino si doar Delon in Alibi pentru un prieten (La mort d'un pourri). A murit pe 22 noiembrie, avea 82 de ani.

Ingrid Pitt , actrita-cult, The Queen of Scream, “the most beautiful ghoul in the world”, avea 73 de ani. A jucat in Unde se avinta vulturii (Where Eagles Dare, 1968) cu Richard Burton si Clint, si in Who Dares Wins (1982), cu SAS comando. Dar rolul emblematic este din The Vampire Lovers (1970, Roy Ward BAker, dupa Carmilla de Sheridan Le Fanu, horror leasbian erotic Hammer, si Contesa Dracula (1971). A jucat si in Wicker man, originalul din 1973 (v. post anterior Cage!). A debutat in Dr. Jivago (1965), intr-un rolisor. A scris carti, romanul de spionaj The Cuckoo Run, aparut in 1980, un altul despre familia Peron in 1984 si autobiografia, Life's A Scream (1999). A murit la Londra pe 23 noiembrie, la 2 zile dupa ziua ei.
articol memorial excelent in New York Times
un colaj cu ea de pe youtube:

biografie fascinanta:
Pitt was born Ingoushka Petrov in Poland to a German father and a Polish Jewish mother. During World War II she and her family were imprisoned in a concentration camp. She survived and in Berlin in the 1950s met and married an American soldier and ended up living in California. After her marriage failed, she returned to Europe but after a small role in a film, she headed to Hollywood where she worked as a waitress while trying to make a career in the movies. Her natural hair colour was brown, though she frequently lightened it to blonde.


sit oficial, pittofhorror
+
si asta seara (vineri, 26 nov) proiectionistul veteran de la Studio, in timp ce proiecta EUROPOLIS, la premiera, la inceputul proiectiei, de atac de cord. Numele lui e Constantin Munteanu si avea 68 de ani. Cred ca a proiectat multe din filmele despre care am scris mai sus (cele frantuzesti f4 sure). A fost macabru mai ales in contextul filmului, despre moarte si care se incheie cu o inmormintare, cu tot cu sicriul-magarus in hol. Si cum am iesit a inceput ploaia. Si am aflat ca au murit 2 persoane si-n timpul filmarilor. O fi filmul cursed ? Ca e cursed 2 be bad anyway, si afisul e horror.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu