duminică, 1 noiembrie 2009

Gli occhi freddi della paura / Cold Eyes of Fear (1971)

Dupa Battaglia d'Ingliterra, Enzo G. Castellari a regizat acest film care nu e nici giallo nici politziottesco, a rare breed, one-of-a-kind in filmografia sa, revenge movie, huis clos, care seamana mai degraba cu The Desperate Hours, The Night of the Following Day sau Venom, plin de red herrings si cu un plot care se descopera pe parcurs. Gianni Garko (din Cinci pentru infern) e eroul, fiul afemeiat al lui judecator sobru (Fernando Rey) si cunoaste o italianca voluptoasa (Giovanna Ralli) pe care o duce acasa. Aici ii asteapta un intrus psihotic, Julián Mateos care seamana cu Freddie Mercury si cu Keith Moon, oricum la locul lui in swinging London. Se vede cum ii tremura mina pe pistol ! Apoi apare si Frank Wolff...., actor care s-a sinucis putin timp dupa.
Dar filmul incepe altfel, cu o scena de stalking si nuditate si sex, cu faimoasa Karin Schubert (dixit Relik), devenita mai tirziu actrita fully porno la 40 de ani !! Scena de Aregnto pusa in scena de Brian De Palma, Karin cu lenjeria neagra semana cu femme fatale Rebecca Romijn, a voyer's wet dream.

Plin de zoom-uri si montaje psihedelice, filmat in Londra si la Cinecitta (interioare),pe o partitura jazzy/psihedelica de Ennio Morricone. Dublaj atroce, cu accente englezesti, cred ca nici un actor nu vorbeste engleza si au fost dublati non-sincron. Dar asta e, e singurul canal audio.

3 din 5, 6 din 10 !

Dvd de la Salvation (Redemption SUA) cu intro-ul de rigoare, singeros si soft porn.
extras: trailer sub titlul Desperate Moments !


o croncia buna din dvd talk aici
thx Relik pt copie !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu