sâmbătă, 27 iunie 2009

The Romanian Towering Inferno

dupa the Romanian Midnight Express, iata, the Towering Inferno (Infernul din zgirie nori pt cine nu stie sau nu are virsta...), dupa o ploaie poseidoneasca epocala care ne-a prins la Palatul Ghica, unde s-a lansat o terasa de ne-vazut filme dar mojitourile sunt excelente, am plecat spre ziua lui C/ F/C, al mai tare editor RSE etc, la OTA si am trecut in taxi prin fata cladirii cu pricina , care m-a mai deranjat and so forth...masinile de prompieri radeau etajul 7 sau asemanator, aflu dupa aia ca s-a blocat zona si strada si tot, sper ca biserica Armeneasca sa fie ok, si aud ca pe Paleologu vor sa-l eject pt ca tot protesteaza despre cladireile de pe coltz, am eu marota asta cu CA rosetti colt cu Calderon si coltul pous, maria zRosetti cu LAscar unde deja se face hotel cu buliding de 10 etaje, dar si feelingul ca o sa ejaculeze restaurntul Elvetia, fost Moldova, si casa de pe coltul opus cu Dreher, sa futa niste tall Godzillaz, trying to bite the sky, asa cum sunt toate cladirile care ucid centrul...urbanism de genocid bucurestean, continuatorii lui Ceasca pt profit...MF...


Incendiu puternic lângă Biserica Armeneasca

Mihaela Botezatu
Sâmbătă, 27 Iunie 2009


O clădire de birouri din centrul Capitalei a luat foc. Imobilul, foarte înalt, se află în apropiere de Biserica Armenească. Incendiul a izbucnit cu puţin timp înainte de miezul nopţii, anunţă Realitatea TV.

Focul ar fi pornit de la un panou publicitar electric. Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a declarat că este un” incendiu foarte puternic, fără precedent la o clădire foarte înaltă" şi că toate maşinile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă acţionează la faţa locului. Bucăţi de flăcari cad asupra clădirii Biserici Armeneşti.

"Sunt foarte îngrijorat pentru Biserica Armenească. Acest incendiu este o dovadă în plus că asemenea porcării imobiliare nu mai trebuie făcute. Acest turn a fost o ilegalitate de la bun început, iar acum culegem roadele corupţiei", a declarat ministrul culturii, Theodor Paleologu, prezent la faţa locului.

Imobilui incendiat, Millennium Business Center, are 18 etaje şi se află la o distanţă foarte mică de monumentul istoric Biserica Armenească. Clădirea de birouri a stârnit controverse încă de la proiectare. După turnarea fundaţiei, specialiştii au atenţionat că, din cauza presiunii aspura solului, biserica a suferit crăpături serioase, potrivit unui raport al Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul“.
Deocamdată, nu au fost raportate victime. Focarul incendiului este localizat la jumătatea clădirii, fapt ce îngreunează intevenţia pompierilor. Circulaţia este oprită pe toate străzile din zona clădirii.

Millennium Business Center are o suprafaţă totală construită de peste 25.000 mp, clădirea de peste 72 de metri înălţime fiind pe o structură compusă din patru subsoluri. Turnul Millenium este cea mai înaltă clădire construită pe structură de oţel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu