vineri, 22 mai 2009

Duck, you suckers !!!

there is a Movie God ! care m-a facut sa nu pierd Leone pentru ca Gilliam la pavilionul american (si sa-l vad azi live la conferinta de presa), s-a suprapus si nu m-a last inima sa-i parasesc pe Rod Steiger si James Coburn pe ecranul urias, intr-o copie nou nouta, restaurata acum in mai, de Cineteca di Bologna !


Au fost prezente cele doua fete ale lui Sergio Leone, frumoase, Tarantino the basterd n-a venit desi Andrei il astepta !!! Muzica extraordinara a lui Ennio Morricone a umplut sala si citatul din Mao Tze Dung a aparut in italiana, ca si titul Giu La Testa, apoi furnicile pe care se pisha Rod Steiger (irevernta Peckinpah ?)! Tot accentul si maniersimul lui Tony Montana din Scarface il regasesti la Steiger, accent genial, funny, over the top, mai ales cind vorbeste despre balls si cohones ! Coburn, cu ochi albastri intensi, accent irlandez si in flashbackuri, Sean, prietenul lui JulesJimesc, David Warbeck, un siamez al lui Jack Nicholson, despre care am mai povestit aici. cel mai personal Leone, despre prietenie si tradare, revolutie si temele reluate in Once Upon A Time in America !
si, da , m-a pus sa ma intreb, "What about me ?". Cele 2 ore jumate au trecut in a flash, la fel ca la tarantino, now that's movieland !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu