sâmbătă, 27 ianuarie 2007

Oscar Nominees #1, Crocodilul morţii (Cult movies #1) , Uwe versus CNC şi nazişti cât cuprinde

26 ianuarie 2007
+

OSCAR NOMINEES #1; (inaugurez o serie dedicată nominalizaţilor)

Peter O’Toole în Venus, după 8 nominalizări (record de non-win) şi un Oscar omagial (în 2003, apropo de jinx la Altman şi Kazan, O’Toole e contra-exemplul fericit perfect), interviu-portret excelent aici

şi ha, filmul e anunţat la noi pe 8 mai, care nu l-a văzut până atunci să ridice mâna...

+

cât despre Little Miss Sushine, iată cronica mea, apropo de comentariul lui Tibi, the only one se pare, comentaţi nene, de ce nu comentaţi, nu e destul de acid, o să iau de la regina mumă din Alien un pic într-un plic noncorodant, să rezolvăm). Şi nu, nu m-a spart filmul,

i-am dat trei stele din cinci, sau şase puncte din 10, deşi probabil că merită un şapte. Dar mulţi îl consideră candidatul optim pt. Oscarul cel mai bun film, cum ar fi ilustrul critic britanic David Thomson pe blogul lui din The Guardian.

+CULT MOVIES #1

ieri (25) a fost ziua lui Tobe Hooper, un alt master of horror (v. Carpenter), mă chinuiam să văd de trei zile dar cad jos şi adorm, capodopera de exploitation EATEN ALIVE, aka DEATH TRAP, adică le crocodile de la mort/// in 1976. Finalmenete am făcut serial /trei episoade), dar am dat şi înapoi pe DVD, aşa că am văzut unele scene de mai multe ori. Goodie, goodie !!! Chestia cu crocodilul a fost o încercare de awareness sale post Jaws, alfel e un film paroxistic, ultra-rar, mega-cult, de un prost gust incredibil, (atât de over the top e), care de fapt mă chinuiam să-l văd de 20 de ani (mersi, Ndugu şi La mulţi ani). Nenică, ce-a făcut Tobe cu sunetul, şi contrar lui TCM (pentru neofiţi Texas Chainsaw Massacre), al doilea film e one of a kind. Şi a citat Tarantino din el, faza cu My name is Buck (un tânăr Robert Englund pre-Freddy). Şi cu Willam Finney (Fantoma paradisului, Brian De Palma, dah !), Mel Ferrer (what?) şi Marilyn Burns din TCM. Iar Neville Brand în rolul uber-psycho-ului cositor şi gator-friendly Judd ar fi trebuit să ia un premiu, cred că Billy Bob Thornton îl imită în Sling Blade, iar rolul lui e asemănător cu al lui Joe Spinell în Maniac.



+

CNC, acest FUTC, iată povestea-ntreagă văzută de Mihnea Columbeanu, acest Pittbull al comentariilor (lectură îndelugată căci scenariul începe din 1990), dar uite că petiţia dedicată dorinţei ca Uwe Boll să nu nu facă Far Cry, are mai multe semnături decît cea către CNC

Faptul că Uwe va mai distruge un joc video îi deranjează pe fani mai mult (ba chiar unii vor să angajeze un hitman pentru a rezolva definitiv problema), decât îi deranjează pe români că cineva le deturneză banii şi va face nişte amputaţii filmice monstruoase pe lângă care Uwe Boll e Bergman !

+



+

Laibach, life is life egal alle gegen alle…aşteptând concertul de pe 15 februarie

Rammstein - Ohne Dich (Mina Harker's Version), remix de laibach




+

am rămas dator de data trecută;

iată ce filmează Joel Schumacher în România în martie, TOWN CREEK, cu Dominic Purcell din serialul Prison Break. Lost Boys, redivius, dar sună mai mult a la The Keep.

Iar Paul Schrader ADAM RESSURECTED în aprilie, cu Jeff Goldblum. Şi Willem Dafoe, pe post de malefic ofiţer SS. La noi se turnează scenele de lagăr nazist. Ambele filme au o legătură indubitabilă, naziştii….sieg aşa, şi dacă mă gîndesc că şi Laibach au fost consideraţi nazişti şi ei vin în premieră al noi acum, suntem o ţară nazistă ! n-au ştiut ăştia (sau tocmai pe asta s-au bazat) când ne-au dat drumul în UE !



+

weekend plăcut, că s-a întors iarna ! winter of our discontent made glorios by…u know who…(nu naziştii)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu