miercuri, 25 februarie 2015

Big Eyes (2014)

a intrat si Big Eyes, Ferestrele sufletului (cui ?) la noi pe ecrane. E cel mai cuminte film al lui Tim Burton si cel mai atipic.
Production values excelente, muzica la fel (Danny Elfman), period checked (locatie, San Francisco-filmat in Canada!), filmat digital superb de francezul Bruno Delbonnel, la a doua colaborare cu Burton dupa Dark Shadows, dar filmul cam mih. Am zis ca e ca un film de fratii Coen, facut de Tim B., care a cam dat chix in ultima vreme: Alice in Wonderland, Dark Shadows, anyone ? Poate Burton nu era omul potrivit sa il faca, nu e suficient sa iti placa picturile artistei (asta se vede clar, ca a avut o influenta in universul timpuriu al lui Burton)
Iar Christoph Walz, sa ma scuzati, dar sa se retraga. E cabotin si aproape penibil, reciclat la maxim cu acelasi manierism si rictus, slimy euro scoundrel, nu e doar miscast (Thomas Haden Church, varianta initiala, ar fi fost muuult mai potrivit) ar fi trebuit un Gaston Monescu :) sau partenerii lui Amy Adams din American Hustle.
Amy Adams, ok (premiul Globul de Aur din nou, singurul pe care l-a luat filmul), picturile lui Margaret Keane la fel, ochi mari si haunting )influenta pentru anime-ul japonez ? eu zic ca da!).
O piesa frumoasa cu Lana Del Rey, care aduce a Kate Bush..."Big Eyes", nominalizata la globul de Aur, de ce nu si la Oscar ?
Supporting cast, strong, Danny Huston, Jon Polito, Jason Schwarzman, pacat ca Terence Stamp nu a avut decit o scena.
prea putin conflict, prea putina comedie, prea putina tensiune, prea...putin.
scris de Scott Alexander si Larry Karaszewski cei care au dat Ed Wood, Larry Flynt, Man on the Moon si alte biopicuri excentrice si controversate, asta mi s-a parut ca TRATARE DE SUBIECT aproape de TV movie, si da, stiu cit de greu e sa faci un bun film biografic, si da, au iesit 3 instructive, la Oscar (Imitation Game, si The Theory of Everything, American Sniper si unul clar ratat, Unbroken ) si , asta a fost cel ce nu interesa pe nimeni, nici critica, nici Oscarurile, nici spectatorii.

3 din 5, 6 din 10

2 comentarii:

  1. Off topic,mi-am adus aminte cu Unbroken,ai văzut Starred Up?Și dacă da,se poate un mic review?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mr. Milich (Eyes Wide Shut ??? am prins-o cu greu, really ;) well, Starred Up it is, ca tot era pe lista demult :) a fuckin classic.

    RăspundețiȘtergere