marți, 30 iulie 2013

Tenebre la Luna Plina 2-Biertan

communique:
OPT PREMIERE ÎN SECȚIUNEA „TENEBRE” A FESTIVALULUI „LUNĂ PLINĂ”
Cea de-a 2-a ediție a Festivalului de Film Horror & Fantastic „LUNĂ PLINĂ”, primul și unicul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc în perioada 14-18 august 2013, la Biertan, în județul Sibiu.
În afara competiției (v.aici), festivalul „Lună Plină” inaugurează secțiunea paralelă Tenebre, un best of 2012-2013 în materie de producții lansate în cadrul celor mai importante festivaluri fantastice ale lumii și difuzate în exclusivitate în România. Pe lângă El cuerpo (nominalizat la Goya 2013), We Are What We Are și V/H/S/ 2 (lansate la Sundance 2013), secțiunea vă propune alte cinci titluri de referință ale genului:
Vanishing Waves / Aurora – zeci de festivaluri și tone de lauri pentru această poveste de iubire imposibil/cerebrală, premiată cu „Melies d'Or” pentru Cel mai bun film fantastic al anului 2012; proiecția extraordinară de la Biertan va avea loc în prezența regizoarei Kristina Buozyte.

Stitches
– un clovn se întoarce la viață și se pune pe căsăpit adolescenți; filmul irlandezului Conor McMahon (premiul pentru „cea mai spectaculoasă moarte” la Frightfest 2012) reușește să te facă să râzi cu lacrimi și să te oripilezi extrem, de cele mai multe ori în spațiul aceluiași cadru.


The Bay / Teroare în golf – genul found footage suferă o mutație binevenită și se transformă într-un soi de docu-horror ecologic; regizorul Barry Levinson (Oscar pentru Rain Man) demonstrează, sângeros dar cu sânge rece, că talentul nu ține cont de gen. Premiul publicului la Toronto – Midnight Madness.

The Lords of Salem (v. cronica mea de la Sitges aici) – gotic, șaptezecist, sângeros și reverent, un horror retro-stilizat pe care
Rob Zombie și-a dorit toată viața să-l vadă și să-l facă; un rol principal pentru soția Sheri Moon Zombie și roluri episodice pentru veteranele Patricia Quinn, Dee Wallace și Meg Foster, plus un soundtrack mortal, la propriu.

Grabbers / Lighioane – localnicii dintr-un sat irlandez de coastă se baricadează cu cățel, cu purcel (plus polițiștii de serviciu) în crâșmă și se îmbată conștiincios așteptând niscai dihănii cu tentacule; regizorul Jon Wright a hotărât că frisoanele și hohotele stau la aceeași masă. Premiul publicului la Neuchatel și Strasbourg 2012.
>aici sau v. banner lateral dreapta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu