luni, 15 aprilie 2013

Jagten deschide B-EST 9

Diseara are loc proiecția de gală a filmului JAGTEN/VÂNĂTOAREA (titlul în limba engleză: The Hunt), în regia lui Thomas Vinterberg. Pelicula va deschide Festivalul Internațional de Film București, ediția a noua și este distribuită în România de Independența Film. Gala de deschidere va avea loc luni, 15 aprilie, de la 0ra 19.30, la Cinema Studio.

The Hunt / Vânătoarea a fost nominalizat la Palme d’Or 2012. Intrat în selecţia oficială a Festivalului de la Cannes 2012, filmul a obţinut următoarele premii: “Cel mai bun actor” - Mads Mikkelsen, “Premiul juriului ecumenic” pentru Thomas Vinterberg şi “Vulcain Prize for the Technical Artist” pentru imagine: Charlotte Bruus Christensen.
Tot anul trecut a mai primit British Independent Film Award, European Film Award pentru “Cel mai bun scenariu”, Audience Award şi Canvas Audience Award la Festivalul de film de la Ghent şi Roger’s People’s Choice Award la Vancouver. Din 19 aprilie, în cinematografe.
*
Tot în cadrul Galei de Deschidere, domnul Victor Rebengiuc va primi Premiul de Excelență acordat de festival și înmânat de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, sub al cărui Înalt Patronaj se desfășoară Festivalul Internațional de Film București din 2009.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu