miercuri, 14 noiembrie 2012

Terry Posters -colectia ceha la MNAC

Centrul ceh prezinta pentru prima oara in Romania colectia unica de afise de film Terry Posters realizate de artisti cehoslovaci intre anii 1961 – 1987 pentru Centrul de inchirieri din Praga. Colectia se numeste astfel pentru ca a fost inceputa sub patronajul lui Terry Gilliam la Praga. Miine, joi 15 noiembrie la ora 19.00 la MNAC vernisajul.
Afisele expuse fac parte din colectia de afise de film a filmotecii Terry Posters din Praga, si ilustreaza 20 de filme romanesti, 20 de filme cehe si 60 de filme universale.
Expozitia are cateva evenimente colaterale – un curs de istoria afisului de film si proiectii regulate de filme ale noului val ceh, in fiecare joi, de la 17:00, la MNAC.

VI 16.11 / 20H00 / @ Centrul Ceh / Istoria Afisului de Film / curs de Pavel Rajcan

Pavel Rajcan, curatorul expozitiei „Czechoslovak Film Poster” si detinatorul impresionantei colectii de afise de film Terry Posters ne va plimba prin trecutul si prezentul productiei de afis de film din intreaga lume. Prezentarea este extrem de vizuala si include sute de afise unice, prin care Rajcan isi va ilustra cursul.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu