sâmbătă, 13 octombrie 2012

Sitges 45: Looper

stiu ca l-ati vazut, ca ruleaza la noi, eu l-am vazut abia acum dar intr-o atmosfera cvsireligioasa si cu o proiectie superba.
Al treilea film de Rian Johnson (Brick, Fratii Bloom), este one of the most talked about of the year. 2012, that is.

fahrenheit 451 si blade runner meet 12 monkeys si terminator, intr-o atmosferade cyberpunk meets days of heaven, si westernuri gen Shane.
Joseph Gordon-Levitt (unul din cei mai intersanti actori tineri on his way to be true star, via Johnson care l'a distribuit in primul sau film, Brick si cu care au rams prieteni si via Nolan si facebook-twitter iphone bike generation (adica Premium Rush) este machiat ca sa arate ca un tinar Bruce Willis. Si uncanny he looks...iar Bruce este mai Willis ca oricind, bad MF indeed...Emily Blunt e o mama curajoasa de tip Linda Hamilton, iar Piper Perabo e o mama deunudata de alt tip..Paul Dano, Noah Segan (kid Blue) si Jeff Daniels contra-emploi, completeaza distributia.
Muzica de Nathan Johnson, la fel ca la Brick si Brothers Bloom (cind am scris, watch this name !), cronici la soundtrack aici
&
iata pitchul video pe care l-a facut Rian Johnson pentru a trezi interes fata de scenariul lui, cu imagini din alte filme care se reflecta aici (Blade Runner of course, days of heaven, seven, fight club)
4 din 5, 8 din 10 !
si cum se face ca in doua zile, unul dupa altul, vad doua din filmele anului de top ten :) ? must be sitges....
&
un gimmick interesant, Johnson a facut un comentariu audio pe toata durata filmului, pe crae-l poti descarca pe iphone si asculat cind vezi a doua (sau a treia, more-a) oara filmul...see here sau download direct la http://soundcloud.com/rcjohnso/looper-theatrical-commentary.
Si remember, it's the little spiders that did it...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu