miercuri, 12 septembrie 2012

Roxanne by Hotea

Regizorul Valentin Hotea va da “motor” pentru primul său lungmetraj, “Roxanne”. Filmările vor debuta pe 12 septembrie, vor dura patru săptămâni și se vor desfășura în locații din București și Sinaia.
“Roxanne” este o producție Hi Film în coproducție cu Abis Studio și Cor Leonis Films, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și cu participarea PHD Media și HBO România. Filmul spune povestea lui Tavi Ionescu (Șerban Pavlu), un bărbat de 38 de ani căruia încă îi place să mai copilărească, îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă cu început de Alzheimer (Valeria Seciu) şi Oana (Corina Moise), prietena lui, care încă speră ca el să se implice pînă la capăt în relaţia lor. Pentru Tavi totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate (n.b: dosar care i-a fost facut pentru ca a cerut la Europa Libera o piesa cu dedicatie, anume Roxanne by The Police).
Din distribuţie fac parte actorii: Șerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Adrian Văncică, Valeria Seciu, Anghel Damian.
Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean și Valentin Hotea, directorul de imagine va fi Alexandru Sterian.
Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC în 1995 şi a regizat mai multe scurtmetraje, printre care “Unde mergi tu, mielule?”, “Şi ce dacă?”, “Meditaţia”, şi două documentare – “D’ale Bucurestilor” și “Lucy Castle-Hotea”.
un artcol cool despre Vali aici (in English)
Bafta Vali :) !!! poza cu el din mai, de la TIFF 11, unde ne-am vazut si la concertul Laibach: Iron Sky !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu