joi, 5 ianuarie 2012

Rampart (2011)

Tagline:The most corrupt cop you've ever seen on screen.

dar nu-i adevarat, Bad Lieutenant si Denzel in Training Day si Ethan Hawke in Brooklyn's Finest (Fuqua's turf), Woody it ain't, e superflawed, dar si James Cromwell-Dudley Smith, din LA Confidential, Christian Bale in Street Kings, si Kurt Russell in Dark Blue il depasesc (James Ellroy's LA Quartet/Quintet/Hell-tet). E bine ca filmul nu merge pe drumul easy al cop thriller-ului, ci pe drama realista, un pic trippy.

Woody Harrelson, care e unul din cei mai buni actori americani si e si funny as hell, aici dark as hell with a scorned fury, la a doua colaborare cu Oren Moverman si Ben Foster, dupa The Messenger (pe care l-am vazut la Berlin in 2010). Co-scris de Moverman cu James Ellroy, e un film L.A. tipic sau a-tipic, despre un politist corupt, old school, in anul de gratie 1999, din circa mult blamata pentru police brutality-Rampart. Cu greu si-a gasit Moverman un distribuitor pentru SUA la TIFF Toronto (Millennium Entertainment-wtf ?), si Rampart iese in sali la ei pe 27 ianuarie. Deocamdata Woody e nominalizat la Independent Spirit Awards, dar nu m-ar mira sa ajunga si la Oscar.
Distributie de secundari impresionanta, Ben Foster, care e si co-producator, Robin Wright intr-un rol risque, Anne Heche, Ice Cube (contra-emploi), Sigourney Weaver, Brie Larson, Ned Beatty, Cynthia Nixon si un cameo Steve Buscemi.
Imaginea lui Bobby Bukowski (care a filmat si The Messenger) e temerara pe alocuri, extrem de moody, in 2.35.1 !

3 1/2 din 5, 7 din 10 !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu