marți, 3 mai 2011

RIP Yvette Vickers

Mummified Playmate, au scris ziarele azi, pe cind au gasit-o pe fosta playmate si actrita de filme B Yvette Vickers moarta in casa (mansion) ei din Benedict Canyon (casa din anii '20, pe deal). Casuta postala era plina de pinze de paianjen si pina la urma o vecina a urcat pina in casa, a spart usa si a gasit-o pe actrita, mumificata, moarta de aproximativ un an. Cine a fost e mai putin important ca modul in care a for neglijata si nici macar municipalitatea nu s-a interesat de ea, ma intreb cum functioneaza acolo daca nu-ti platesti facturile, cit timp iti lasa utilitatile deschise ?
mi-a trimis AC un mail, "sinistru" scria, si m-a bintuit toata ziua, "Horrible/ terrible that's what it is" (Dead Man dialogue over the campfire)

dupa unii nascuta in 1928, dupa alte date biografice in 1936 (prim adat e corecta), Playmate of the month in Playboy iulie 1959 !!! Cintareata de jazz (album in 1989)!
aici date biografice juicy, si citiva parteneri de viata amoroasa (Cary sGrant, Lee Marvin, Ralph Meeker, Paul Newman -alaturi de care a jucat in Hud si nevata lui Newman, Joanne Woodward, a reusit sa-i lase la montaj majoritatea rolului !, Rory Calhoun, Jim Hutton)
A jucat in Attack of the 50-Foot Woman(1958(, dar nu in rolul titular, si a tipat in Attack of the Giant Leeches (1959), filmul lui Bernard Kowalski (Yvette apare ca trophy wife la min. 6 si tipa convingator in bratele leading man-ului)

interesant si morbid acum, primul ei rol ca Yvette Vedder (numeol sau real) este necreditat in Sunset Boulevard (Billy Wilder, 1950) si moartea ei pare a fi o scena din acest film si o pagina din cartea lui Kenneth Anger, "Hollywood Babylon". Act accordingly !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu