luni, 13 aprilie 2009

The List of Adrian Messenger (1963)




filmul e cunoscut (de cine e), pentru gimmickurile sale, actori, care par intr-un makeup de nerecunoscut. L-am vazut acum ceva ani la TV cind s-a dat (Prima ?), alb-negru, un murder mystery de tipul Agatha Christie, filmat in Irlanda de John Huston, cu o secventa de vinatoare de vulpi (sunt sigur ca Huston a facut filmul pentru a merge la vinatoare in iubita sa Irlanda).



Personajul din titlu (John Merivale) moare imediat (un avion de pasageri e aruncat in aer din cauza lui, gimmick care parea a fi total nou pentru vremea respectiva, l-am mai vazut recent in 24), George C. Scott investigheaza (el e MI5 sau Scotland yard dar accentul e de american sadea), ajutat de francezul Le Borg, Jacques Roux, al carui rol in distributie inmi scapa, omul n-a jucat in mai nimic, ma gindesc ca era un prieten al lui John Huston sau al producatorului. Baiatul lui Huston, Tony apare ca ducele mostenitor, dezgehtat si bun calaret. E singurul sau rol in vreun film, John Huston are un cameo intr-un cadru, cu joben, pe cal. Cit desprre faimoasele cameo-uri ale lui Tony Curtis, Robert Mitchum, Frank Sinatra si Burt Lancaster, La Mitchum si Curtis e clar ca sunt ei, dar se pare ca celelate roluri au fost interpretate de Jan Merlin -actor care a scris o carte fictionalizind subiectul (Shooting Montezuma). Amuzant, volatil, placut si usor de vazut pentru actori. Muzica de Jerry Goldsmith (am recunoscut o tema folosita in Hollow Man).


dvd de la Empire, surpinzator in format (1.85), cu titlul de "Lista neagra" (ca Verhoeven), la francezi e "Le Dernier de la liste". No extras. Thx Relik.
3 din 5, 6 din 10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu