sâmbătă, 24 februarie 2007

surprize la nominalizări (Oscar # 79)

23 ianuarie 2007
Unu, Jack n-a fost nominalizat, nici Nicholson, nici Sparrow. Bu hu hu ! doi, sau jagshimash pas. Borat n-a fost nominalizat la actor ci la scenariu adaptat, mare agerime, având în vedere că filmul a fost impovizat. trei. La categoria imagine, bucurie pentru fanii lui De Palma, The Black Dahlia, filmat de Vilmos Zsigmond. "All we can do is to put our fingers on a dyke and pray".Filmul cu cele mai multe nominalizări, Dreamgirls, (8-opt), nu e nominalizat la cel mai importante. Dar poate Eddie Murphy o să plece Oscarizat.

Babel-şapte nominalizări, fără Pitt şi Blanchett care în schimb e la rol secundar (pentru Notes on a Scandal).

dar iată lista completă pe imdb…


Cuaron şi Children of Men

n-au făcut mai nimic, ruşine, doat imagine şi scenariu adaptat şi Greengrass cu United 93,

2 nominalizări, regie şi montaj. Şi Little Miss Sunshine, indie-ul disfuncţional de anul ăsta, surpriză, cel mai bun film (a cîştigat şi producer’s guild) şi scenariu, Olive, aia mică, fetiţa de 10 ani Abigail Breslin şi Alan Arkin.

Letters From Iwo Jima -al doilea film al lui Eastwood despre războiul din Pacific (Flags of Our Fathers, primul film, pe care l-am văzut de dimineaţă, şi e excepţional, a fost şuntat pentru această optică originală din perspectivă japoneză şi limbă aşişderea…la Globuri a luat premiu pentru cel mai bun film de limbă străină…!!!) E al treilea an la rând când Eastwood apare la best director, best film. Challengerul lui e din nou Scorsese.

+

Dacă Scorsese la a şasea nominalizare n-o să ia cred că o să fie chiar Nashpa. Lumea se ţine de poante, dovadă reclama la filmul THE ENTITLED, în care se spune că Marty trebuie să ia Oscarul.

Iar Mark Wahlberg a actorul surpriză din The Departed

Prima nominalizare pentru fostul Marky Mark. Cred că merita mai mult pentru Dirk Diggler. Plus montaj, scenariu adaptat, total 5 nominalizări.

despre THE QUEEN nu mai zic nimic că am tot zis, e un film de Hallmark. Regia lui Frears în loc de cea a lui Cuaron…să fim serioşi.



...scris pe muzica la déjà vu, Harry Gregson Williams. Prost film, kul muzica, atmosferică, trepidantă. Tony, next better be awesome...



de Oscaruri vorbim pe 25 februarie. Până atunci vedeţi filmele…



FilmFara categorieComenteaza[5]Trackback


5 comentarii Adauga comentariu 1eugen 12 Februarie, 2007 ora 14.42Cartita este unul din cele mai proaste filme ale lui Scorsese dar trebuie sa ia un premiu odata si odata.Nu am inteles de ce membrii academiei nu au nominalizat \"The good Shepherd \" a lui de Niro .. 2cuervo 8 Februarie, 2007 ora 12.52presume away... 3alin 1 Februarie, 2007 ora 19.40faniiii...am dat link la cronica si am explicat, in postul urmator,io zic 3 stele din 5, dar daca sindicatul producatorilor
l-a premiat s-ar putea sa ia best film, s/a copt disfunctionalisiatae aanul asta, v. American Beauty, Splendor, Fargo, Sideways...la Oscar se voteaza, se lobby-aza,loboto-mizaza, asa ca...lumineaza in casa si in gind lampa cu caciula...Cuervo Jones i presume ? 4cuervo 1 Februarie, 2007 ora 14.28ma alatur lui tibi
lumineaza-ne, te rugam! 5tibi 24 Ianuarie, 2007 ora 17.41little miss sunshine?
poti sa-mi explici de ce un asemenea film a primit atita atentie, ca eu nu pot intelege?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu